lauantai 4. helmikuuta 2012

Road Trip

18.01.2012

Mikäpä sen parempi päivä lähteä 1500 kilsan hakureissulle kuin perjantai ja 13. päivä! No, joo...lunta ja myrskyä oli siis luvassa, mutta pitihän aarre kotiin saada. Reissuun lähdettiin torstaina lähes heti työpäivän jälkeen. Ilma oli kuin perkele, mutta eipä siinä mitään muuta kuin maltilla liikenteeseen ja kohti Helsinkiä. Keli oli sitä luokkaa ettei juurikaan uskottu yöllä ajavamme Suomen pääväylää E4:sta. Tuulilasin pyyhkijöistä täytyi pysähtyä paukuttamaan lunta 15 minuutin välein, mutta matka eteni silti. Helsingissä oltiin aamulla klo 06.15 ja samalle reissulle tähdätty Tallinnan lautta alkoi ottamaan autoja sisään klo 06.30. Jape ja Pete lähtivät etelän maille ja itse jäin lorvimaan Helsinkiin.

Poijaat kotiutuivat tuliaisten kanssa viideltä eli nokka kohti Mäntsälää, jonne jätimme yöllä trailerin parkkiin. Kärry nuppiin kiinni ja keula kohti Hyvinkäätä. GTX tuli Muurin Jusun US Tradingin rahtaamana "avaimetkäteen" -periaatteella. Pyykön Kari oli purkanut kontin valmiiksi ja GTX sekä osavuori odottivat valmiina lastausta. Kiitos pojille Hyvinkään päähän - kaikki meni siltäkin osin kuin elokuvissa. Me matkalaiset oltiin jo hiukka väsyneitä, kun oli tullut valvottua jo 1.5 vuorokautta putkeen. No, katellaan hyvä yöpaikka ja jäädään nukkumaan...

















Niinpä...Riihimäellä toimitettiin Sepolle muutama etelän Mopar -ukoille myyty Mopar -osa ja sitten ABC:lle lappamaan ruokaa ääntä kohti. Kunnon tauko ja tuumittiin että mitä tehdään. Päätettiin lähteä kotiin, kun oli enää 700 kilsaa matkaa ja myrskykin teki matkanteosta mielenkiintoista ;)

Ajeltiin pikku hijaa kolmostietä Tampereen kautta nokka kohti Pohjanmaata. Alahärmässä pidettiin tankkaustauko ja kun ukot meinas nukahtaa naftapistooli kädessä pystyyn niin päätettiin nukahtaa kaikessa rauhassa. Kello oli jotain 02.00 yöllä. Tunti vedettiin unta pallon ja eikun matkaan. Kokkolassa oli taas pakko pysähtyä ja siellä nukuttiinkin yli kaks tuntia. Pirteitä ukkoja siis auto täynnä ja herätyksen jälkeen vaan pikku siirtyminen Kalajoelle aamupalalle. Siitä enää 250 kilsan kotisuora Keminmaahan ja about 12.00 lauantaina kurvattiin MSC:n tallin pihaan.
















Mielenkiintoinen matkakokemus oli taas takana eli auto vaan pois kärryltä ja tuuppaus omaan pilttuuseeni. Osat samantien varastoon ja sitten vaan purkamaan loppulastia kaverin talliin.

Kotona olin klo 14.00 ja kysyin Marjolta, että voisinko lähteä talliin tutkimaan autoa...En kuulemma voinut enkä sitä vastausta kyllä enää kuullutkaan vaan vedin suihkun jälkeen about minuutin päästä soffalla unta palloon.

Herätessä oli aika tyytyväinen olo! Reissu takana onnistuneesti ja tallissa lepäsi mieluinen ja harvinainen projekti. JIPPII!!

Kiitti reissussa mukana olleille kuski-Japelle ja nukkumatti-Petelle. You are the men!

Pepe

PS. Sinne talliin menin sitten sunnuntai aamuna klo 08.00, mutta se onkin taas toinen juttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti